Sahabat

03 Mei, 2007

Gambar-gambar Kebesaran Allah

Mawar Merah Di Angkasa -
Gambar di bawah adalah gambar ledakan bintang di angkasa yang diperoleh NASA dengan Teleskop yang sangat canggih.Kejadian tersebut membuktikan kebenaran Firman Allah dalam Al-Quran Surah Ar-Rahman:
"Selain itu (sungguh ngeri) ketika langit pecah belah lalu menjadilah ia mawar merah, berkilat seperti minyak" (Ar-Rahman: 37)


Makkah Dan Madinah Berkilau - Ini adalah hasil pencitraan dari IKONOS Satelite milik Space Imaging Inc, AS. Masjidil Haram dan Masjidil Nabawi yang 'diintai' oleh AS pada 31 Oktober 1999 itu menampilkan fenomena menakjubkan. Terlihat di gambar hanya bahagian Masjidil Haram dan Masjidil Nabawi sahaja yang berkilau sementara bangunan di sekitarnya tampak lebih gelap. Subhanallah. (NASA Astronomy Picture of The Day)
(sumber: http://www.spaceimaging.com/gallery/ioweek/archive/01-12-09/index.htm)


Pokok Ruku' - Pohon yang berbentuk manusia yang sedang ruku' ini ditemukan di sebuah hutan di daerah Sydney. Pohon tersebut memang sangat identik dengan seseorang yang sedang ruku'. Lebih menakjubkan lagi pohon tersebut menghadap ke arah kiblat (Kaabah) di Makkah di mana setiap orang Islam menghadapkan wajah mereka ke arahnya dalam solat.

Batu Sujud
Pemandangan Bukit
- Gambar ini telah diabadikan oleh seorang fotografi yang mengambil gambar di sebuah bukit di salah satu kawasan peninggalan sejarah Machu Picchu, Peru. (Sekarang diisytiharkan sebagai salah satu tujuh keajaiban dunia moden). Setelah gambar ini diputar 90 darjah, kelihatan gambar wajah manusia
p/s: Untuk gambar yang lebih jelas sila klik pada gambar.

11 ulasan:

 1. assalamualaikum. tahniah diucapkan atas usaha anda dalam merancakkan lagi medan dakwah Islamiah. Saya tertarik dengan gambar2 yang dipapar dalam laman blog anda.Antaranya, tentang fenomena alam berwajah manusia tu.Saya rasa saudari perlu juga memastikan kesahihan sumber foto tersebut samada ianya ori atau sebaliknya. cadangan saya, cuba layari al-Habib.com. semoga kita boleh berkongsi ilmu Allah.

  BalasPadam
 2. assalamualaikum. tahniah diucapkan atas usaha anda dalam merancakkan lagi medan dakwah Islamiah. Saya tertarik dengan gambar2 yang dipapar dalam laman blog anda.Antaranya, tentang fenomena alam berwajah manusia tu.Saya rasa saudari pewrlu juga memastikan kesahihan sumber foto tersebut samada ianya ori atau sebaliknya. cadangan saya, cuba layari al-Habib.com. semoga kita boleh berkongsi ilmu Allah.

  BalasPadam
 3. assalamualaikum !!!
  saya amat meninati blog yang anda terbitkan kerana banyak ilmu yang dapat diperolihi,
  Tahniah di atas segala usaha untuk memberikan ilmu melalui alam siber ini,
  semoga apa yang di lakukan akan diberkati Allah..amin...

  BalasPadam
 4. Assalamualaikum,
  Tahniah di atas usaha yang di lakukan untuk menyampaikan dakwah melalui blog ini.

  BalasPadam
 5. masya allah,subhanallah indah sekali bintang pecah dan keajaiban masjidil haram dan masjid nabawi bisa diterima akal sehat,karna disana medan maghnitnya banyak dan kuat pantas do'a kita disana diterima allah swt,ya allah sampaikanlah aku memenuhi panggilanMu kesana...

  BalasPadam
 6. subhanallah..besarnya kebesaran Allah swt

  BalasPadam
 7. 3m zhe 72 pisangan lamaSelasa, 10 Januari, 2012

  massa allah kebesaran mu sangat nikmat ya allah tidak akan terlewatkan sampai kapanpun

  BalasPadam
 8. 3m zhe 72 pisangan lamaSelasa, 10 Januari, 2012

  ya allah sungguh mulia kebesaran mu
  tidak adda yang bssa mengunguli
  subahanaullah walhamdullilih walla illa haillaullah

  BalasPadam
 9. 3m zhe 72 pisangan lamaSelasa, 10 Januari, 2012

  ya allah sunggu mulia kebesaraan mu
  tidak adda yang menandingi
  subahanaullah wallhamdullilih walla illa haillaullah waullah uakbar

  BalasPadam
 10. YA ALLAH AKU SANGAT MENCINTAIMU,SESUNGGUHNYA CIPTAANMU AMATLAH SEMPURNA

  BalasPadam
 11. subhanallah.... allahu akbar...

  BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...